Oplossingen voor de landbouw

Er zijn veel aandachtspunten voor de agrarische sector. Natuurlijk hecht je veel belang aan het welzijn van je dieren of wil je de kwaliteit van je opgeslagen goederen blijvend garanderen.

Het dak van een stal, schuur of loods speelt een belangrijke rol bij de bouw. De mensen van Eternit kennen de ideale omstandigheden voor jou, je dieren of je goederen. Of dat nu ventilatie, isolatie, temperatuurbeheersing, hittestress of duurzame energie is. En of het gaat om melkvee, rundvee, jongvee, varkens, pluimvee, geiten, aardappels, graan of uien. Eternit kent de specifieke zaken die van belang zijn bij het juiste klimaat in een stal of loods.

Ecolor golfplaten te Ronse Eternit

Voordelen van Eternit

Ecolor golfplaten te Ronse Eternit
  • We zijn al meer dan 100 jaar je betrouwbare partner, en dus kennen we als geen ander jouw noden
  • Krijg advies op maat van onze experten en maak steeds de juiste keuze
  • Wij helpen bij de sanering of renovatie van je stal of loods door je in contact te brengen met de juiste partners
  • Golfplaten dragen bij aan het beste klimaat, zo wordt je rendement geoptimaliseerd
  • Golfplaten zijn erg duurzaam en worden daarom nog steeds het meest toegepast

Assortiment

Met de Eternit golfplaat kies je voor een dak dat het welzijn van mens en dier centraal stelt. De unieke eigenschappen van onze golfplaten zijn de beste garantie voor een gebouw met een lange levensduur.

Ecolor

Ecolor

Ecolor

Deze golfplaat is de absolute topper in het gamma: ruim aanbod aan lengtes, uitgebreid kleurengamma en de ruimste keuze aan hulpstukken.

ECOLOR
Ecolor Extra

Ecolor Extra

Ecolor Extra

De golfplaat die al jaren haar degelijkheid bewijst op gebied van sneeuw- en regendichtheid bij lage en lange dakhellingen.

ECOLOR EXTRA
Eternit-Ardex-golfplaten-profiel

Ardex

Eternit-Ardex-golfplaten-profiel

Deze golfplaat heeft een mooie kleine golf. Toegepast op tuinhuisjes en carports zorgt Ardex voor een blijvende bescherming tegen regen.

ARDEX

Isolatieadvies

Moet je het dak van een stal of loods isoleren of juist niet? De huidige prijsdruk in de landbouw dwingt tot slimme investeringen. Eternit denkt alvast met je mee en bedacht met golfplaten verschillende oplossingen voor het dak, met of zonder isolatie naargelang de toepassing.

Varkens

Varkens

Varkens

Golfplaten zijn dé oplossing voor varkensstallen, ze roesten immers niet. Voor varkens is het aangeraden de stal volledig te isoleren. Dit kan makkelijk onder de gording, zo creëer je een luchtdicht gebouw en vermijd je condens. Bovendien is het vuil makkelijk te verwijderen met een hogedrukreiniger.

koeien

Melk- en rundvee

koeien

Melk- en rundvee is niet koudegevoelig, dus isoleren is in principe niet nodig. Tegen hittestress is het belangrijker om te ventileren dan te isoleren. De keuze gaat meestal uit naar een open stal, en dus komt de warmte binnen. Isolatie zou ze binnen houden en dus is ventileren de oplossing. Bij jongvee is het juist wel van belang om onder de gording te isoleren om koudeval en ziekte bij de kalveren te vermijden. 

kippen

Pluimvee

kippen

Kippenstallen worden meestal verwarmd. Om de luchtvochtigheid en temperatuur onder controle te houden, is volledig isoleren dus absoluut aangeraden. Omdat regelmatig een grondige reiniging nodig is en voor de beste circulatie van lucht, isoleer je best onder de gording. 

paarden

Manèges

paarden

Voor rijhallen hoef je niet te isoleren want paarden kunnen hun warmte lang vasthouden. Voor stallen is een volledige isolatie wel aangewezen. Onder de gording isoleren is optimaal om de ventilatie te optimaliseren, maar boven de gording biedt een goedkoper alternatief.  Paarden houden van golfplaten omdat ze veel minder geluid doorlaten.

paarden

Loodsen

paarden

Voor loodsen bestaan er veel verschillende vereisten. Als je goederen niet gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen is isoleren volledig overbodig, zoals cacao of graan. Wanneer de loods gekoeld of verwarmd wordt, is isoleren wel aangeraden, zoals aardappels en uien. In agressieve omgevingen (zoals hout- en papieropslag) bieden golfplaten zonder isolatie al voldoende bescherming.

Waarom geen staal?

Vergeleken met staal of sandwichpanelen bieden golfplaten heel wat voordelen die het welzijn van je dieren en de kwaliteit van je goederen bevorderen:

Verminder de stress bij dieren door te kiezen voor een geluiddempend product. Bij hevige regenval klinkt het geluid onder onze golfplaten tot 2x zachter dan bij een metalen dakconstructie, met of zonder isolatie.

Vezelcement is een onbrandbaar materiaal. De brandveiligheid van onze golfplaten komt de veiligheid van mens en dier dus ten goede.

Vezelcement rot niet, roest niet en is ongevoelig voor schimmels, bacteriën, ongedierte en chemische invloeden. Een ideale omgeving voor je dieren en goederen.

Vezelcement is een natuurlijk ademend materiaal dat condens minimaliseert en roestvorming geen kans geeft. Stress bij dieren door vallende condensdruppels wordt tot het absolute minimum beperkt.

Vind een vakman

Op zoek naar een vakman in uw buurt? Eternit biedt een uitgebreid netwerk van ervaren vakmensen die onze producten kennen en die weten wat kwaliteit betekent.

Vind een constructeur

Op zoek naar een kwalitatieve constructeur voor het golfplaten dak van je stal of loods? Voer je postcode in en en vind een constructeur in je buurt.

Vind een verdeler

Op zoek naar een verdeler van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een verdeler in je buurt.