Pak heel je woning in

In het Belgische landschap ontdek je ongetwijfeld heel wat stijlen en sieren verschillende bouwmaterialen en -technieken de vele daken en gevels. Een vrij nieuwe techniek is het volledige gebouw inpakken met leien. De leienbekleding van het dak loopt dan door in de gevel en verleent je woning meteen een totaal nieuwe uitstraling.

Leien-Alterna-Eternit

Volledige bouwschil

Leien-Alterna-Eternit

Naast de dakbedekking kunnen vezelcementleien dus ook de volledige bouwschil van je huis voor hun rekening nemen. Op die manier verhullen ze imperfecties of verouderingstekenen van de gevel en geven ze het gebouw op slag een nieuwe en moderne uitstraling. Belangrijke troef is dat er daarbij helemaal geen sprake is van verlies van waterdichtheid, vorst- en weersbestendigheid. 

Leien-Alterna-Eternit

Optisch effect

Leien-Alterna-Eternit

Je zal ervan versteld staan welke optische effecten je kan creëren met vezelcementleien. Door te kiezen voor een bepaalde kleur of een bepaald patroon geef je je huis een duidelijke persoonlijkheid. Bovendien kunnen de leien ook in het geheel iets doen voor je woning. Zo kan een goedgekozen kleur en patroon een massieve constructie optisch lichter doen lijken. En uiteraard is ook het omgekeerde mogelijk; dankzij een weloverwogen keuze laat je een bepaald volume meer domineren.

Vind een dakdekker

Zoek je een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert en geniet van 5 jaar extra garantie op de installatie van je dak. Vraag vandaag nog je gratis offerte!

Vind een dakdekker in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure