Zonnepanelen: geïntegreerd versus opbouw

Auteur Eternit Datum 08 dec 2016

Voor particulieren
Dak
Solesia zonnepanelen

Bij nieuwbouw of renovatie van het volledige dak is de keuze voor zonnepanelen bijzonder interessant. Zonnepanelen zijn immers een duurzame en milieubewuste investering die je toelaten om zelf groene energie op te wekken. Dat zal je zeker merken aan een lichtere energiefactuur.

Je kan kiezen voor de klassieke opbouwpanelen die letterlijk bovenop je dak geplaatst worden. Vaak is dit iets goedkoper. Bovendien kan het op een later moment gebeuren, als je opnieuw budget beschikbaar hebt. Maar visueel is dat zeker een minder stralende oplossing, want dan zie je niets meer van de mooie dakbedekking die je gekozen had.

Landen Solesia leien ardoises Eternit

Solesia zonneleien

Landen Solesia leien ardoises Eternit

Een esthetisch en betaalbaar alternatief is Solesia: geïntegreerde zonneleien van dakspecialist Eternit. De fotovoltaïsche panelen passen perfect in het dakvlak en zijn nauwelijks van de andere dakleien te onderscheiden. Diefstal van de panelen is uitgesloten en je zonnedak geniet van 30 jaar regendichtheids- en 25 jaar elektrische garantie. Bovendien kan de installatie van het Solesia zonnedak door één aannemer uitgevoerd worden, aangezien de leien en de Solesia zonnepanelen in één keer samen gemonteerd worden. Belangrijk daarbij is dat er geen dakdoorboringen gebeuren, wat het risico op zwakke plekken of lekken aanzienlijk reduceert.

Solesia zonnepanelen zijn duurzaam, elegant, esthetisch, geïntegreerd en betaalbaar!

Rekenvoorbeeld

Een voorbeeld? Neem nu een leiendak van 120 m² met Alterna leien 60/32. Op een totaalinvestering van ongeveer € 25.000 bedraagt het verschil tussen een leiendak met opbouwpanelen en een Solesia zonnedak nauwelijks *€ 2.800. Een meerprijs die zeker niet opweegt tegen het mooie eindresultaat.

* Richtprijzen in euro (zonder btw) voor particulieren en zonder verbintenis. Voor een extra offerte raden we je aan om contact op te nemen met een ervaren dakdekker.

Online calculator

Benieuwd hoeveel een energieproducerend zonnedak jou kan opleveren? Bereken snel jouw ideale Solesia zonnesysteem met onze online calculator.

Meer informatie over Solesia? Lees er alles over op onze website en blader door de digitale Solesia brochure.