Solesia zonnedak - werking van een duurzame dakoplossing

Auteur Eternit Datum 25 okt 2016

Voor particulieren
Leien
Solesia zonnepanelen
Diest Solesia Alterna leien ardoises Eternit
Diest Solesia Alterna leien ardoises Eternit

Maximaal van een nieuwe dakbedekking én van zonne-energie genieten? Bij een nieuwbouw of renovatie van het volledige dak is de keuze voor zonnepanelen zeker het overwegen waard. Zelf groene energie opwekken is namelijk een slimme en milieubewuste investering die bovendien ook bijdraagt tot een lichtere energiefactuur.

Geïntegreerde zonnepanelen

Gelukkig is de tijd van de klassieke opbouwpanelen voorbij! Die worden letterlijk bovenop je dak geplaatst en nemen dus een groot deel van het zicht weg. Je ziet dan niets meer van de mooie daklei die jij zorgvuldig uitgekozen had.

Solesia zonneleien zijn betaalbaar, discreet en bovenal perfect in het dakvlak geïntegreerd. Diefstal van de panelen is uitgesloten, het rendement is hoog en je zonnedak geniet van 30 jaar regendichtheids- en 25 jaar elektrische garantie.

Fotovoltaïsche systemen halen energie uit de zon. De panelen zelf zijn samengesteld uit monokristallijne zonnecellen die beschermd worden tegen weersinvloeden dankzij het glazen oppervlak.

Solesia Eternit
Solesia Eternit

Werking Solesia zonneleien

Je hebt je wellicht al afgevraagd hoe je binnenkort je eigen elektriciteit zal kunnen produceren. We volgen even de weg van zonnestraal tot zonnestroom.

Eternit Solesia zonneleien

De Solesia zonnepanelen liggen aan elkaar aangesloten. Het eerste en laatste paneel is verbonden met de omvormer, die zet de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom. De productiemeter meet vervolgens de opgewekte elektriciteit. Daarna is de elektriciteit klaar om te gebruiken. Het teveel aan stroom gaat naar het elektriciteitsnet. Tot slot meet de elektriciteitsmeter de stroom die van en naar het net gaat. Wanneer de zonnepanelen meer energie produceren dan nodig, draait de meter terug.

Meer informatie over Solesia? Lees er alles over op onze website en blader door de digitale Solesia brochure.

Online calculator

Benieuwd hoeveel een energieproducerend zonnedak jou kan opleveren? Bereken snel jouw ideale Solesia zonnesysteem met onze online calculator.

Bereken je ideale Solesia zonnesysteem