De mogelijkheden van vezelcementleien

Auteur Eternit Datum 08 aug 2016

Dak
Leien
Gevel
Voor particulieren
Solesia zonnepanelen
Maarkedal leien Alterna ardoises Eternit
Maarkedal leien Alterna ardoises Eternit

Leien in vezelcement zie je op daken en gevels, in allerlei kleuren, formaten, structuren en patronen. Dat is ook logisch, want vezelcementleien zijn een zeer dankbaar en mooi materiaal. Bovendien laten ze je toe om een stukje van je persoonlijkheid in je huis te leggen. Je woning is namelijk als een visitekaartje: je kiest zelf voor een bepaalde uitstraling en je kan daarbij heerlijk creatief zijn: speel met patronen, wissel af met kleuren en combineer leien met natuurhout of baksteen. De keuze is volledig aan jou.

Gevarieerd kleurenpalet

Leien in vezelcement zijn er in de meest uiteenlopende kleurschakeringen, zodat je je dak en gevel dus echt kan personaliseren. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten. Heel wat mensen kiezen traditioneel voor één kleur, maar uiteraard kan je ook gaan voor enkele felle accenten, of een subtiel ton-sur-ton-effect.

Grote positioneringsvrijheid

Naast de kleuren kan je ook spelen met patronen. Vroeger zag je leien voornamelijk in ruitvorm geplaatst, maar ondertussen zijn er verschillende manieren om de leien te positioneren. Door voor een bepaald patroon te kiezen, kan je allerlei architecturale effecten creëren en bepaal je dus zelf het gezicht van je woning. Enkele ideeën zijn dambordpatroon, halfsteensverband, trapdekking, verticaal lijneffect en cassettesysteem.

Solesia Quarto leien ardoises Eternit
Solesia Quarto leien ardoises Eternit

Combinatie met hout en steen

Vezelcementleien zijn perfect te combineren met andere bouwmaterialen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen bijvoorbeeld voor de combinatie van leien met natuurhout of steen. Zo laat natuurlijk of vergrijsd hout zich mooi combineren met een zachtgrijze of donkergrijze vezelcementlei. Ook de combinatie van een strak leiendak met een ruwe baksteen valt bij velen in de smaak.

Geïntegreerde zonnestroomoplossing

Er zijn nu ook Solesia zonneleien voor alle courante types hellende daken. Deze op maat ontworpen en perfect geïntegreerde zonnestroomoplossing laat je maximaal genieten van zonne-energie zonder in te boeten op het esthetische. Bereken jouw ideale Solesia zonneleien met onze gratis calculator.

De kwaliteit en voordelen van vezelcementleien in de praktijk ervaren? Vraag een gratis staal aan.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag vlug een exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations leien aan.